Pvc vloeren Limburg

Interieur trends 2022

styling Bregje Nix

Pvc vloeren

Razend populair en niet meer weg te denken!

Dat pvc vloeren razend populair zijn is je wellicht niet ontgaan. In je directe omgeving ken je vast iemand die eerder dit jaar is overgestapt en er helemaal van weg is. Maar waarom zijn pvc vloeren zo in trek en waar kun je pvc vloeren in Limburg halen? Dat lees je hieronder.

Wat is een pvc vloer?

De afkorting 'pvc' staat voor Polyvinylchloride. Deze stof ontstaat wanneer vinylchloride (ook chlooretheen genoemd) gepolymeriseerd wordt. In reguliere bewoordingen: kleine koolwaterstoffen worden in vinylchloride samengevoegd tot een lange keten. Pvc is vaak een interessante optie, omdat het (in tegenstelling tot andere kunststoffen) goedkope grondstoffen bevat die makkelijk te bewerken zijn.

Soorten pvc vloeren
Uiteraard zijn er verschillende soorten pvc vloeren te benoemen. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt aan de hand van het uiterlijk en de legmethode van de pvc materialen:

1. Pvc stroken
Pvc stroken worden ook wel vinylstroken genoemd. Dit is de meest voorkomende pvc soort. Een pvc strook is ongeveer 2-3 mm dik en heeft de afmetingen van een laminaatplank. Het uiterlijk is daarom sterk vergelijkbaar met hout. Pvc stroken kunnen toegepast worden bij vloerverwarming, mits de ondervloer vlak is en vooraf geëgaliseerd is.

2. Pvc tegels

Pvc tegels hebben ongeveer dezelfde eigenschappen als pvc stroken, het enige verschil is dat pvc tegels meestal vierkant van vorm zijn. Vaak hebben zij een beton- of natuursteenlook.

3. Visgraat pvc
Het pvc materiaal is geschikt om visgraat vloeren mee te realiseren. De stroken worden gelegd in een visgraatmotief, wat het interieur een authentieke en chique uitstraling geeft.

4. Hongaarse punt pvc
Net als het visgraatmotief, is de Hongaarse punt een echte klassieker binnen de pvc vloeren. De Hongaarse punt in pvc uitvoering is zeer onderhoudsvriendelijk en is eveneens geschikt voor vloerverwarming.

Voordelen pvc
In veel situaties is een pvc vloer de perfecte vloer! De meeste pvc-vloeren hebben een beschermende toplaag. Hoe sterker deze toplaag is, hoe langer de vloer mee gaat. Ook is het zeer onderhoudsvriendelijk. Door de gladde oppervlakte, is de pvc vloer makkelijk schoon te houden door simpelweg te stofzuigen of te dweilen. Daarnaast is het gemakkelijk te combineren met vloerverwarming, doordat pvc vloeren de unieke eigenschap hebben dat zij zich aanpassen aan de temperatuur van de omgeving. De warmte wordt dus goed geleid. :

Interesse?
Vissers Woninginrichting & Projectstoffering helpt je graag verder bij het uitzoeken van de perfecte pvc vloeren. Met passend advies en een offerte opmaat kijken we samen naar de mogelijkheden! Neem daarom gerust contact met ons op.
Neem contact op